Tilcursus bij Antonius Academie met lokale therapeuten

Tilcursus bij Antonius Academie met lokale therapeuten

Samen met het ziekenhuis en deze therapeuten organiseert Zorgverslimming een aantal cursussen. Op 17 februari vond de eerste cursus ‘Hoe til ik mijn kind?’ plaats. De Academie stelde hun trainingsruimte beschikbaar. Ergotherapeute Marja Hoogesteijn en fysiotherapeut Henk Kempkes demonstreerden basis tiltechnieken en diverse hulpmiddelen.

De overboekte cursus trok mantelzorgers en PGB’ers, die stuk voor stuk naar huis gingen met één of meerdere nieuwe praktische tips. Zoals de moeder die al jaren drie keer per dag haar dochter in en uit de bakfiets tilt: zij gaat er nu een deurtje in zagen.

Ervaringsdeskundigen deelden ook nog tips met elkaar. Zoals Karin die zei: “Goed om te weten dat je kind (en jijzelf) vanuit de basisverzekering recht hebben op 10 uur ergotherapie per jaar.” En Wikke die aangaf dat je het gevraagde cursusgeld meestal kan declareren bij je Zorgverzekeraar.

Resultaat: 18 mantelzorgers gaan minder snel door hun rug en besparen daarmee een hoop ellende en maatschappelijke kosten.

Gezien de opkomst organiseren we snel nog een tilcursus ‘Hoe til ik mijn kind’. Ook gaan we in op het verzoek om een cursus ‘Hoe til ik een volwassene’ te organiseren.

Houdt de website, Twitter en Facebook in de gaten voor exacte data, tijden en eventuele kosten.

Zorgverslimming in beeld gebracht door MaatschapWij & FunnelVision
InformatieCafé Autisme