Oproep: Woon- en logeerhuis voor zorgintensieve kinderen

Meedenkers en -doeners gevraagd

Wij (Angela en Wikke) zijn op zoek naar mensen die samen met ons willen meedenken en -doen. Wij hebben een droom voor een nieuwe woon- en logeerlocatie in de buurt van Leidsche Rijn en Vleuten/De Meern.

Droom

Wij delen deze droom met Philadelphia, een landelijke zorginstelling met een frisse kijk op zorg. Onze droom is om een vernieuwend concept te realiseren: zorg zoals wij die graag voor onze kinderen zouden willen zien op het moment dat de zorg thuis niet meer te realiseren is. De zoektocht naar kleinschaligheid in de zorg, maar toch de (wettelijke) veiligheid van grootschaligheid door samenwerking te zoeken met meerdere partijen.

Uitganspunt

De basis van deze samenwerking tussen zorgvrager en aanbieder is ‘anders kijken naar intensieve zorg’. We hebben een gedeeld uitgangspunt, maar staan nog aan de vooravond van de verkenning en om verder te komen willen wij graag onze groep verbreden. Zorgverslimming en de Coöperatieve Samenleving helpen ons hier bij, omdat lokale netwerken en draagvlak essentieel zijn bij deze ontwikkeling.

Wonen en logeren

Onze kinderen hebben een ernstig meervoudige beperking, maar we zoeken ook naar zorgvragen van andere doelgroepen. Wij zoeken de combinatie vooral op de functies verpleging en verzorging. Bijvoorbeeld intensieve zorg voor lichamelijke beperkingen als intensieve ouderenzorg, maar denk niet te veel in hokjes van beperkingen! Het motto voor verschillende zorgvragers onder 1 dak is:

Samen waar het kan, alleen waar nodig.

Zoek jij dus ook een plek om de hoek waar je geliefde met een zorgvraag kan wonen of logeren? Of loop je rond met het idee iets dergelijks te starten en haak je graag aan bij een groter concept? Neem dan contact met ons op.

Informatiebijeenkomst

Aanstaande woensdag 28 september 2016 om 19.30 is er een bijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt door Angela en Wikke samen met Philadelphia, Zorgverslimming en de Coöperatieve Samenleving georganiseerd.
Aanmelden is niet nodig, maar wel fijn. Om aan te melden of vooraf informatie op te vragen kun je contact opnemen met Anna Maria Flier van Philadelphia (am.flier@philadelphia.nl). Je ontvangt de informatie of uitnodiging per email.

Contact

Locatie

Umah Hai, Emmerich Kalmanlaan 14 te Vleuten.

Bereikbaarheid

Vanaf bus- of treinstation is het 10 à 15 minuten lopen.
Wel is er voldoende parkeerplek op locatie.

Oudercafé dinsdag 7 februari 2017
2e Autisme Café woensdag 18 mei 2016