Dementiecafé 26 september 2018

Dementiecafé: het is toch geen Alzheimer, hè?

Een verjaardag vergeten. Een vergadering bijna gemist hebben en steeds vaker dingen moeten opschrijven. Of je ziet je vader graven in zijn geheugen. Je moeder is blij met je spontane bezoek. Die je in werkelijkheid gewoon hebt afgesproken. Hoe kan ze dat nou vergeten? En… is dat erg?

‘Als het maar geen dementie is’

Wanneer is ‘iets vergeten’ normaal? En wanneer niet? En wat doe je eigenlijk als je je zorgen maakt om je zelf, je vader of je oma?

Wat je het beste kunt doen met je niet-pluis-gevoel horen we van wetenschapper en dementiespecialist Paul Jansen.

Hij zal vertellen wanneer iets bij de leeftijd hoort en wat opvallend is. Ook gaan we horen in welke situaties je het beste naar de huisarts kan gaan en wanneer dat nog niet per se nodig is.

Heb je specifieke vragen? stel ze gerust. Je kunt je vragen ook van te voren mailen.

 

Over Paul Jansen

Paul is cognitiewetenschapper en specialist op het gebied van dementie. Hij heeft bij het Dementiecafé al eens een geweldige presentatie gegeven. Nu we een avond willen organiseren voor mensen die vooral met het beginstadium te maken hebben en we daarvoor een spreker willen uitnodigen, hoeven we niet lang na te denken: Paul Jansen natuurlijk. Daarbij is het ook fijn dat hij luchtig over het onderwerp vertelt. Die luchtigheid kunnen we in al die situaties wel gebruiken.

Handige tips

Daarnaast wisselen we andere wetenswaardigheden en handige tips & tricks uit. Want samen weten we een hele hoop. Tenslotte zijn we allemaal ervaringsdeskundigen.

Voor wie?

Voor iedereen die vragen heeft over vergeetachtigheid en dementie. Dus mensen die zelf last hebben van vergeetachtigheid, maar natuurlijk ook familieleden, buren, vrienden, collega’s, enz. Ook als je er gewoon eens wat meer over wilt weten: kom gerust langs!

Wanneer?

Het Dementiecafé is op woensdagavond 26 september.
De bar gaat open om 19.00 uur en we beginnen om 19.15 uur.

Waar?

Bij koffietentje BlendUT in winkelcentrum Terwijde, Leidsche Rijn,
BlendUT is direct naast Albert Heijn. En op loopafstand van de gratis parkeerplaatsen (aan de Louis Armstrongboulevard).

Adres:
Ella Fitzgeraldplein 4, 3543 BC  Utrecht.

Gratis?

Deelname is gratis. Koffie, thee en een sapje zijn verkrijgbaar tegen een kleine betaling.

Aanmelden?

In verband met een beperkt aantal zitplaatsen, is het handig als we weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Vandaar de vraag je aan te melden. Mocht je pas last-minute besluiten langs te gaan: ook helemaal prima.

Aanmelden via Facebook Aanmelden per mail
Dementiecafé 14 november 2018
Dementiecafé 11 april 2018