Dementiecafé: 24 januari 2018

Op zoek naar informatie over het Dementiecafé van 26 september 2018? Klik hier.

De informatie hieronder gaat over een eerder plaatsgevonden café.

Dementiecafé: minder stress en meer rust door muziek

Douchen, wassen, aankleden… de meest stressvolle momenten in het leven van mensen met dementie. Wat als dat nou eens veel soepeler zou gaan? Hoe zou het zijn als de persoon met Alzheimer meer rust ervaart tijdens het aantrekken van de sokken? Hoe zou het zijn als u als verzorger minder weerstand tegenkomt?

 

Onrust bij dementie

Ignar Rip heeft zelf ondervonden hoe muziek zijn moeder hielp bij stressvolle momenten. Maar hoe kan dat eigenlijk? En welke muziek werkt het beste? Hoe kunt u dit aanpakken? Ignar heeft er een hele studie van gemaakt en zal ons erover bijpraten.

 

Invloed van muziek

Hij vertelt ons waarom muziek zo’n impact heeft op de hersenen. Maar verder houdt hij het vooral praktisch: Aan het einde van de avond weet u precies hoe u muziek in uw eigen thuissituatie kunt inzetten.

 

Voor wie?

Voor iedereen die met dementie te maken heeft. Dus mensen die last hebben van dementieverschijnselen, maar natuurlijk ook mantelzorgers, familieleden, buren, vrienden, collega’s, enz. Zelfs voor medewerkers in de zorg schijnen de Dementiecafés interessant te zijn.

Wanneer?

Het Dementiecafé is op woensdag 24 januari.
De bar gaat open om 19.00 uur en we beginnen om 19.15 uur.

Waar?

Bij koffietentje BlendUT in winkelcentrum Terwijde, Leidsche Rijn,
BlendUT vindt u direct naast Albert Heijn. En op loopafstand van de gratis parkeerplaatsen (aan de Louis Armstrongboulevard).

Adres:
Ella Fitzgeraldplein 4, 3543 BC  Utrecht.

 

Deelname

Deelname is gratis. Koffie, thee, vruchtensap en wat lekkers zijn verkrijgbaar tegen een kleine betaling.

Aanmelden

In verband met een beperkt aantal zitplaatsen, willen we graag weten hoeveel mensen er komen. Vandaar het verzoek om u zich aan te melden. Uw aanmelding komt terecht bij Marike Richters en Cecile Keller.

Aanmelden via Facebook Aanmelden per mail
Dementiecafé 11 april 2018
Dementiecafé 22 november 2017